Román embercsempész próbálkozott Tolnában

2022. 07. 07., cs - 05:50
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai az M9-es autóúton, Bogyiszló térségében ellenőrizték a járművet, melyben öt illegális migránst szállított a sofőr.

A Tolna megyei rendőrök 2022. július 6-án 23 óra 20 perckor – saját észlelés alapján – állítottak meg egy német rendszámú autót az M9-es autóúton a 8-as kilométerszelvény közelében, Bogyiszló térségében. A kocsit egy 24 éves román férfi vezette, aki az utastérben öt illegális migránst szállított.  

kép

A külföldiek közül hárman kurdnak, ketten pedig szír állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.  Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a román sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam