Román embercsempészek buktak le Tolna megyében

2022. 05. 14., szo - 06:05
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az M6-os autópályán Dunaszentgyörgy térségében ellenőriztek az éjjel egy kisteherautót, melyben 33 illegális migránst szállítottak.

2022. május 14-én 1 óra 10 perckor a Paksi Autópálya Alosztály és - a Készenléti Rendőrség járőrei  intézkedtek egy, a korábban a Nemzeti Adó –és Vámhivatal egyenruhásai által igazoltatott román teherautó vezetőjével szemben, az M6-os autópálya bal pályatest 120-as kilométerszelvényében lévő Szentgyörgyi pihenőben.

A járművet egy 41 éves román nő vezette, mellette egy 37 éves, szintén román férfi ült. A raktérben 33 illegális migránst szállítottak.

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Mindannyian kurd állampolgárnak vallották magukat.

kép

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a román párossal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállításuk és kihallgatásuk jelenleg is folyamatban van. 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keresik

A rendőrök keresik azt a sofőrt, aki kilenc külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.