Román embercsempészek rendőrkézen

2020. 03. 12., cs - 06:47
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

15 illegális migránst és két embercsempészt fogtak el a Győr-Moson-Sopron megyei egyenruhások.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai - négy megyére kiterjedő akció keretében - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján ellenőriztek két személygépkocsit 2020. március 12-én 0 óra 45 perckor. Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében megállított járművek egyikében, egy német honosságú Crysler típusú személyautóban egy román állampolgárságú sofőr, és rajta kívül további 15 férfi utazott az utastérben és a csomagtartóban. Az utasok valamennyien afgán állampolgárnak vallották magukat.

A másik megállított autót, egy osztrák rendszámú Mercedest-t - amely a Crysler előtt haladt, úgynevezett „előfutóként” – szintén egy román sofőr vezette, rajta kívül ebben a gépkocsiban más nem tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a sofőrökkel együtt elfogták, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították őket.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat - meghallgatásukat követően - a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A két sofőr elszámoltatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.