Román embercsempészt fogtak el a rendőrök

2021. 11. 26., p - 14:47
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A sofőrt már az üres járművel állították meg a rendőrök. Korábban 35 illegális migránst fuvarozott, őket az osztrák kollégák elfogták.

A rendőrök – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr Főkapitányság Határrendészeti Osztály jelzése alapján – 2021. november 26-án 12 óra körül egy román rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek az M1-es autópályán Tatabánya térségében. A jármű már Budapest irányába haladt, amit egy a román állampolgárságú férfi vezetett. A sofőrön kívül az autóban más nem tartózkodott, azonban a beszerzett bizonyítékok alapján a járművezető korábban 35 külföldit vitt Ausztria irányába, de időközben őket az osztrák hatóságok elfogták.

3

A járőrök a gépkocsi vezetőjét elfogták és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.
A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

5

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szélesített portfólió

A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva vittek mindent, ami csak megtetszett neki. Több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.