Tesszük a dolgunkat

2022. 03. 07., h - 14:22
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök beléptetik, tájékoztatják, és segítik az arra igényt tartó menekülőket.

Továbbra is érkeznek Magyarországra az Ukrajnában zajló háború viszontagságai elől menekülők vonatokkal, gépjárművekkel és gyalogosan. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határátkelőhelyeken folyamatos a beléptetés, nincs torlódás.

A határátkelőhelyeken szolgáló rendőrök minden Ukrajnából menekülőt beléptetnek Magyarországra.

Azok, akik rendelkeznek jogszerű belépésre és magyarországi tartózkodásra jogosító útiokmányokkal, és nem tartanak igényt további segítségre, az átkelőhelyekről önállóan tovább utazhatnak úticéljuknak megfelelően.

A rendőrök beléptetik azokat is, akiknek nincs, nem megfelelő, lejárt, vagy hiányos az útiokmánya. Őket a rendőrség a határátkelőhelyeken regisztrálja, és ellátja egy ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolással, amely 30 napig biztosítja számukra a magyarországi jogszerű tartózkodást, és ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.   

A rendőrség azoknak is segít, közösen az együttműködő hatóságokkal, karitatív szervezetekkel, önkormányzatokkal, akik nem tudnak, vagy nem akarnak tovább utazni, és szállásra, ellátásra van szükségük.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több kiló droggal fogták el

A Nagykanizsa Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 55 éves férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Súlyos balesetet okozott Budapesten

A sofőrnek nem volt jogosítványa, az autó nem rendelkezett forgalmi engedéllyel, és az utastérben nem volt gyerekülés sem; egy másfél éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.