Tizenhárom illegális migránst fogtak el a rendőrök Vas megyében

2021. 09. 03., p - 14:27
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A határsértők szír és afgán állampolgárnak mondták magukat.

A Körmendi Rendőrkapitányság járőrei 2021. szeptember 3-án, 11 óra 25 perc körüli időben Vasalja közigazgatási területén vontak ellenőrzés alá egy, több személyből álló csoportot, akik közül többen a rendőri intézkedést megelőzően az erdős területre futottak. A rendőrök közülük öt személyt a helyszínen, nyolc főt 13 óra 40 perc körül Pinkamindszent közigazgatási területén tartóztattak fel. A feltartóztatott személyek az igazoltatás során azt állították magukról, hogy szír és afgán állampolgárok. Az intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismét akcióban a drón

A rendőrök visszatérő jelleggel ellenőrzik a 4-es számú főút balesetveszélyes szakaszát.

 

Összehangolt csapatmunka

A társszervek közös erőfeszítésének köszönhetően épségben megtalálták az erdőben eltévedt házaspárt.

 

A „Stop” tábla nem ajánlás

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

 

A levegőből is

Előzés záróvonalon, kanyarodás kézben tartott telefonnal, vezetés és utazás biztonsági öv nélkül. Az elmúlt hetekben több szabálytalanul közlekedő járművezetőről készítettek felvételt a drónnal közúti ellenőrzéseket végző rendőrök Békés megyében.

 

A sebességre koncentráltak

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén a rendőrök a balesetek megelőzése, valamint a gyorshajtók kiszűrése érdekében ellenőrzést hajtottak végre.