Tizenhárom illegális migránst fogtak el a rendőrök, az embercsempészt keresik

2022. 05. 21., szo - 06:47
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök keresik azt a sofőrt, aki tizenhárom külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztály Mélységi Ellenőrzési Alosztály munkatársai – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya jelzése alapján – 2022. május 20-án 22 óra 45 perckor egy román honosságú gépkocsit állítottak meg az M1-es autópályán, a 118. kilométerszelvényben.  A sofőr megállt, majd kiugrott a volán mögül és elfutott. A jármű utasterében tizenhárom – magukat afgán állampolgároknak valló – külföldi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az embercsempészéssel gyanúsítható, jelenleg szökésben lévő sofőr felkutatására és elfogására a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megtették a szükséges intézkedéseket.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözték, elfogták

A Keszthelyen elfogott enyingi férfit garázdaság miatt keresték a hatóságok, most már a büntetés-végrehajtási intézetben van.

 

Szélesített portfólió

A ráckevei rendőrök azonosították és elfogták azt a ráckevei párt, akik a gyanú szerint több ingatlanba bejutva vittek mindent, ami csak megtetszett neki. Több százezer forintos kárt okoztak a kilenc ingatlan tulajdonosának.