Török-magyar közös szolgálat a határon

2021. 12. 17., p - 11:37
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Megkezdődött a közös munka két déli határátkelőhelyen.

A Török Köztársaság Belügyminisztériuma és Magyarország Belügyminisztériuma rendészeti együttműködésének megerősítéséről szóló együttműködési megállapodása alapján 2021. december 17-én megkezdték munkájukat a török rendőrök magyar kollégáik oldalán Magyarország déli határszakaszán.

A rendőri kontingenseket dr. Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, Magyarország belügyminisztere és Süleyman Soylu, a Török Köztársaság belügyminisztere Budapesten köszöntötte. A határforgalom ellenőrzésének végrehajtásában az első kontingensben 26 török rendőr működik közre Nagylak Közúti Határátkelőhelyen, illetve Röszke Autópálya Határátkelőhelyen, feladataikat saját egyenruhájukban, fegyver nélkül, 12 órás váltásban látják el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Minden lehetőséget megragadnak

Fejér megyéig sikerült eljutniuk Szerbiából azoknak az illegális migránsoknak, akik egy járműszerelvény alvázára kapaszkodtak fel a sofőr tudta nélkül.

 

Októberben eddig négy illegális migráns Tolnában

A szekszárdi rendőrök egy, magát tunéziai állampolgárnak valló személyt állítottak elő a helyi vasútállomáson megálló vonatról, míg az autópályán három marokkóit igazoltattak a Geresdi pihenőnél a járőrök.

 

Rablás miatt őrizetben

A szolnoki rendőrök hely- és személyismeretének köszönhetően rövid időn belül elfogták és gyanúsítottként kihallgatták a feltételezett elkövetőt.

 

Prevenció az akcióban

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték Bács-Kiskun megyében. Az akcióhoz a Megyei Balesetmegelőzési Bizottság tagjai is csatlakoztak, akik ismertették a szabálytalankodókkal a biztonsági öv használatának fontosságát és speciális szimulátorral szemléltették életmentő funkcióját.

 

Fokozott ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a megye egész területén.