Újabb elfogott embercsempészek Ruzsánál

2022. 05. 24., k - 21:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak két magyar állampolgárt, akik egy határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az öttömösi mezőőrökkel, valamint a cseh rendőrökkel együttműködve - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzésére - 2022. május 24-én 18 óra 30 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy magyar honosságú Citroen Jumper típusú személygépkocsit. Az ellenőrzés során autóban egy határsértőt találtak, aki szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A sofőrt és utasát a rendőrök a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol elszámoltatásuk folyamatban van.

A határsértővel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempészek Zsanán

Egy ukrán nőt és egy azerbajdzsáni férfit fogtak el a Bács-Kiskun megyei rendőrök.