Újabb embercsempész kezén kattant a bilincs - videóval

2022. 01. 27., cs - 13:11
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Hét illegális migráns és egy embercsempész próbált elmenekülni a rendőrök elől, hiába.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a rendőrök az M1-es autópálya 67-es kilométerszelvényénél, Tata térségében fogtak el egy szerb állampolgárságú embercsempészt 2022. január 27-én reggel, aki hét illegális migránst akart jogellenesen kijuttatni az országból.

Az intézkedés során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján egy másik gépkocsi kapcsán is felmerült az embercsempészés gyanúja. Ennek a járműnek a sofőrje nagy sebességgel elhajtott. Az egyenruhások az autót néhány kilométerrel távolabb megtalálták, az már üres volt. A rendőrök drónt és helikoptert is bevetettek a menekülő személyek felkutatása érdekében. A hét illegális migránst egy közeli erdős területen találták meg 9 óra 11 perckor, néhány órával később pedig a helyi polgárőr jelzése alapján Mocsán az autó 26 éves sofőrjét is elfogták a rendőrök.

Az egyenruhások az illegális migránsokkal szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

A szerb állampolgárságú sofőr ellen a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett gyanúja miatt indít eljárást.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábeleket loptak

A debreceni rendőrök nyolc pocsaji férfit hallgattak ki gyanúsítottként.