Újabb embercsempészek kezén kattant a bilincs

2022. 01. 05., sze - 23:27
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Illegális migránsokat szállítottak azok a férfiak, akiket Tatabánya térségében fogtak el a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztálya jelzése alapján a járőrök 2022. január 5-én 21 óra 10 perckor az M1-es autópálya 54-es kilométerszelvényében ellenőriztek egy személygépkocsit, amit egy 30 éves férfi vezetett. Rajta kívül a járműben utazott a gépkocsi tulajdonosa, egy 40 éves férfi, valamint 7 fő, magát szintén szír állampolgárnak valló személy, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Az egyenruhások a 30 éves sofőrt, valamint utasaikat elfogták, és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították. Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el. Az embercsempészek ellen a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indít.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopni akartak, őrizetbe kerültek

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.