Újabb embercsempészt fogtak el a rendőrök

2021. 08. 20., p - 06:11
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A bácsalmási rendőrök Madaras közelében állították meg azt az autót, amivel 13 illegális migránst szállított a moldáv sofőr.

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei egy magyar rendszámú autót ellenőriztek Madaras közigazgatási területén 2021. augusztus 20-án 1 óra 10 perckor.

Az autót egy 29 éves moldáv férfi vezette, a járműben 13 - magát szír állampolgárnak valló - személy utazott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Figyelmesebben!

A debreceni rendőrök fedélzeti kamerája két súlyos szabálysértést is rögzített a napokban.