Újabb embercsempészt fogtak el a rendőrök

2021. 08. 20., p - 06:11
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A bácsalmási rendőrök Madaras közelében állították meg azt az autót, amivel 13 illegális migránst szállított a moldáv sofőr.

A Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei egy magyar rendszámú autót ellenőriztek Madaras közigazgatási területén 2021. augusztus 20-án 1 óra 10 perckor.

Az autót egy 29 éves moldáv férfi vezette, a járműben 13 - magát szír állampolgárnak valló - személy utazott. A csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt előállították a rendőrök és őrizetbe veszik. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indít eljárást vele szemben. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.