Újabb embercsempészt fogtak el Ásotthalomnál

2022. 07. 04., h - 14:01
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogtak egy cseh állampolgárt, aki 20 illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei a cseh rendőrökkel együttműködve 2022. július 4-én 12 óra 30 perckor Ásotthalom külterületén ellenőriztek egy cseh honosságú Ford Tranzit kisteherautót és annak cseh sofőrét. Az egyenruhások a jármű átvizsgálása során annak rakterében 20 határsértőt találtak, akik magukat pakisztáni, indiai és szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a gépjármű 34 éves vezetőjét előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M1-es autópályán

Lébény külterületén, az autópálya 142-es kilométerszelvényében közúti közlekedési baleset történt. A helyszínen a Hegyeshalom felé vezető oldalon útlezárás van érvényben.