Újabb migránsok és embercsempészek az M1-es autópályán

2020. 01. 16., cs - 12:17
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Komárom-Esztergom megyei rendőrök az M1-es autópályán 1 órán belül 3 embercsempészt és 13 illegális migránst fogtak el.

A Komárom Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei 2020. január 16-án 8 óra 47 perckor az M1-es autópályán, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály információi alapján ellenőriztek egy magyar és egy német hatósági jelzésű személygépkocsit. A járművek Ausztria irányába haladtak, amikor a rendőrök a 93-as kilométerszelvénynél megállították őket. Az elsőben egy iraki férfi, a másodikban a sofőr mellett hét, magát szír állampolgárnak valló személy utazott, közöttük egy gyermek is. Az utasok közül ketten a csomagtérben foglaltak helyet. Az utasokat és a két sofőrt a rendőrök előállították a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságra.

Egy óra múlva újabb gyanús gépkocsit állítottak meg a rendőrök ugyanitt. Ezúttal is egy német rendszámú autót ellenőriztek, amelyben a sofőrön túl hatan utaztak, közülük hárman a csomagtartóban. A szír állampolgárságú utasok nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat, ezért őket, valamint az autót vezető szír férfit szintén előállították.

A 13 migráns ellen idegenrendészeti eljárást, míg a 3 sofőrrel szemben embercsempészés bűntette elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak. A 3 gyanúsított elszámoltatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a tolvaj

Besurrant egy férfi Szegeden egy lakásba, ahonnan televíziót, mobiltelefonokat és laptopot is lopott. A rendőrök elfogták.