Újra együtt

2022. 03. 14., h - 09:31
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tiszabecsi segítségponton maradt egy 6 éves kislány, míg szülei és testvérei továbbutaztak Németország felé. Rendőrségi együttműködés segítette a családegyesítést.

A tiszabecsi közúti határátkelőhelyen lépett be Magyarország területére egy ukrán állampolgárságú házaspár nyolc gyermekével 2022. március 11-én 20 óra 50 perckor.

A háború elől menekülő család belépéskor a rendőrök kérdésére azt nyilatkozta, hogy nem kérnek segítséget, a továbbutazásukat Németországba már megszervezték, rövidesen jönnek értük, így csupán néhány órát töltenek majd el segítségponton.

A tiszabecsi segítségponton ugyanezt megerősítették a szeretetszolgálat munkatársainak is, és néhány óra múlva valóban megérkeztek értük. Miután a nagycsalád két gépkocsiban elhelyezkedett, elindultak az előttük álló hosszú útra 2022. március 12-én hajnali egy óra körül.

Távozásuk után néhány perccel a segítségponton egy kislány kereste ijedten szüleit és testvéreit. Kiderült, hogy a korábban távozó családhoz tartozik a 6 éves lány, aki a mosdóban volt mialatt szülei és testvérei elindultak.

A segítségponton tartózkodó rendőröket a segélyszervezet munkatársai azonnal tájékoztatták a történtekről, de sajnos a gépkocsikról, amelyekkel távoztak semmilyen információjuk nem volt, és távozásuk útvonalát is csak feltételezték. A rendőrök haladéktalanul intézkedtek, értesítették a térség rendőri egységeit, de sajnos nem jártak eredménnyel.

A kislányt a szeretetszolgálat munkatársai gondozásukba vették, és biztonságba helyezték.

Mintegy nyolc óra múlva a Hegyeshalmi Közös Kapcsolattartási Szolgálati Hely ügyeletese értesítette a tiszabecsi segítségponton szolgálatot teljesítő rendőrt, hogy az osztrák hatóság jelezte, hogy Ausztriában egy ukrán házaspár bejelentést tett, a feltehetően Magyarországon elvesztett gyermekükről. Gyors nemzetközi információcsere után a szülők biztonságba tudhatták lányukat, és visszaindultak érte Tiszabecsre.

A család 2022. március 12-én 19 óra körül Tiszabecsen könnyek között újra egyesült. A szülők elmondták, hogy induláskor elszámolhatták a gyerekeket, és abban a tudatban keltek útra, hogy mindannyian együtt vannak, míg nem egy ausztriai pihenőhelyen kiderült, hogy egyik autóban sincs a kislányuk.

A rendőröknek, és a szeretetszolgálat munkatársainak tett köszönetnyilvánítás után immár a teljes család elindult ismét Németország felé.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.

 

Lezárt akta: „Letelt a munkaidőm”

Három motoros is felborult tavaly egy letakarítatlan, sáros útszakaszon Isaszegnél. A vizsgálat feltárta, foglalkozási szabályszegések idézték elő a baleseteket. A monori rendőrök vádemelést javasolnak egy cég műszaki igazgatója és két beosztottja ellen.

 

Rozmaring 30 euróért?

Ismét kamudrog-árusokat fogtak el a budapesti rendőrök. A két férfi marihuánaként adott el fűszert turistáknak, csalással gyanúsítják őket.

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.