Ukrán férfi osztrák autóval csempészett indiai migránsokat - elfogták

2022. 06. 19., v - 17:02
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a sofőrt őrizetbe veszik.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai Kiskunmajsa térségében 2022. június 19-én 16 óra 15 perckor intézkedés alá vontak egy osztrák honosságú járművet, amelyet egy 49 éves ukrán állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül 5 – magát indiai állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Őt előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Senkiét, egy rendőrét se!

Nem rongálható senki tulajdona büntetlenül. Egy váci nyomozót is választott áldozatai közé egy 29 éves váci férfi - a sértett kollégái elfogták.

 

Egyedi kombináció

Virágláda-, és kameratolvajok azonosításához kérnek segítséget a dunakeszi nyomozók.

 

Pozitív értéket jelzett a szonda

Debrecen külterületén történt anyagi káros baleset vasárnap reggel. Az egyik sofőrnél jelzett a szonda, a rendőrök eljárást indítottak vele szemben.

 

Kiiktatva

Embercsempészetre szakosodott 8 tagú bandát számoltak fel a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök.