Ukrán férfi osztrák autóval csempészett indiai migránsokat - elfogták

2022. 06. 19., v - 17:02
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A határsértőket visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a sofőrt őrizetbe veszik.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai Kiskunmajsa térségében 2022. június 19-én 16 óra 15 perckor intézkedés alá vontak egy osztrák honosságú járművet, amelyet egy 49 éves ukrán állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül 5 – magát indiai állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A gyanú szerint a sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a férfi ellen embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. Őt előállítják, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően kezdeményezik letartóztatását.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.