Véget ért az út

2022. 06. 23., cs - 18:50
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Győr-Moson-Sopron megye területén fogták el a rendőrök azt a horvát embercsempészt, aki 21 illegális migránst akart Ausztria területére fuvarozni.

Az M1-es autópálya 144-es kilométerszelvényében 2022. június 23-án 17 óra 55 perckor - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály munkatársainak jelzése alapján  - ellenőriztek a rendőrök egy szlovák honosságú mikrobuszt, amelyet egy 28 éves horvát férfi vezetett. Az egyenruhások a jármű csomagterében 21 – magukat afgán és pakisztáni állampolgárnak valló – külföldit találtak, akik személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a sofőrt elfogták és a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

1

A 28 éves horvát gépkocsivezetővel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően –a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

2

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.

 

Felismeri?

A győri nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.