A kapás elmaradt, de az elkövető horogra akadt

2022. 11. 24., cs - 12:25
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Csatornatisztítás közben talált elpusztult hallal akart halat fogni egy férfi a Kettős-Körösből Békésen. A bodorkát horogra akasztotta, damillal vízbe lógatta és egy stéghez kikötötte. A rendőrök orvhalászat miatt indítottak büntetőeljárást ellene. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte

A Békési Rendőrkapitányság rendőrjárőrei 2022. október 21-én délelőtt Békésen, a Kettős-Körös folyó partjának ellenőrzésekor találtak egy stéghez kikötözött damilt, amely a vízbe lógott és a végén egy horogra akasztott hal volt. Kiderült, hogy egy békési férfi így, tiltott eszközzel és módszerrel akart halat fogni. Az 53 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a kihallgatásán elismerte a nyomozóknak, hogy előző nap délután csatornatisztítás közben találta az elpusztult bodorkát. Az az ötlete támadt, hogy horogra akasztja, egy damilon a vízbe lógatja és kiköti egy stéghez, hátha ráharap valami ragadozó hal. Egész éjszakára kint hagyta a csalit, de nem sikerült halat fognia vele. A rendőrségen orvhalászat vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárást ellene. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2022. november 23-án elküldték az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.