A Vas megyei utakon történt

2022. 10. 01., szo - 09:08
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Három ittas sofőrrel szemben is intézkedtek a rendőrök az elmúlt 24 órában, kettő sofőr a járművezetéstől is el volt tiltva.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. szeptember 30-án 5 óra és 2022. október 1-jén 5 óra közötti időben közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés. Munkatársaink kettő, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A romló látási viszonyok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért különösen fontos a láthatóság és a járművek kivilágítása.

Ne feledjék, az utak biztonságáért és a balesetek elkerüléséért a közlekedés résztvevői tehetnek a legtöbbet azzal, hogy fokozott óvatosság és kellő körültekintés mellett, a szabályokat betartva közlekednek!

A járőrök az éjszaki órákban Szombathelyen a Dolgozók útján igazoltattak egy fehérgyarmati férfit. Az intézkedés során megállapították, hogy a 60 éves férfival szemben a Nyíregyházi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki. Az egyenruhások a körözött személyt előállították és a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársainak átadták.

Az éjszaka folyamán az egyenruhások Szentgotthárdon intézkedtek egy, hatósági jelzés nélkül közlekedő gépjármű vezetőjével szemben. Az igazoltatás során megállapították, hogy a 28 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel őt a Szombathelyi Járásbíróság a vezetéstől jogerős határozatával eltiltotta. A helyszínen a gépkocsivezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja is, ezért a rendőrök vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A szentgotthárdi férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben szabálysértési eljárás, közigazgatási hatósági eljárás és büntetőeljárás is indult a Körmendi Rendőrkapitányságon.

Ugyancsak eltiltás hatálya alatt vezette gépkocsiját az a férfi, akit Szombathelyen a Ferenczy István utcában igazoltattak a rendőrök. Az igazoltatás során az eltiltott sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja is, ezért alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A gépkocsivezetőt előállították, gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben közigazgatási hatósági eljárást, valamint büntetőeljárást is indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

A közúti ellenőrzések során még egy gépkocsivezetővel szemben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter Sárváron. A sofőrrel szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Sárvári Rendőrkapitányság.

A Vas megyei rendőrök napi szinten intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania a közlekedési szabályokat!

„…hogy mindenki hazaérjen!”


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megölte szomszédját

A bejelentést követő 30 percen belül kattant a bilincs annak a férfinak a kezén, aki Esztergomban bántalmazta ismerősét.

 

Sikeres együttműködés

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság nyomozói a Múcsonyi Polgárőr Szövetség munkatársainak az információi alapján fogták el a tolvajokat.