Átverte az ügyfelét

2023. 12. 01., p - 13:05
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztálya ügyvédi visszaélés és közokirat-hamisítás miatt folytatott nyomozást egy jogi képviselő ellen, aki a gyanú szerint saját megbízóját becsapva juthatott százezrekhez.

A megalapozott gyanú szerint egy zalai ügyvéd úgy verte át saját ügyfelét, hogy miután meghatalmazták egy polgári peres ügyben, a bíróság nevében olyan valótlan tartalmú végzést készített, amibe belefoglalta, hogy a megbízója az eljárás során helyezzen letétbe 195 ezer forintot. A hamis bírósági döntést megküldte az ügyfelének, aki ezt követően kifizette neki az összeget. A sértett a bírósági tárgyaláson szembesült azzal, hogy jogtalanul kérték tőle az összeget. Az ügyvéd felszólítást követően visszafizette a pénzt.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának munkatársai a jogi képviselővel szemben ügyvédi visszaélés bűntett, és közokirat hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A nyomozók a napokban befejezték az ügy vizsgálatát, az iratokat megküldték a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.