Autó elé hajtott egy kerékpáros

2022. 07. 14., cs - 07:11
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A biciklis súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben.

Győrben 2022. július 13-án 20 óra 45 perckor egy győrújbaráti férfi közlekedett kerékpárral az Újlak utcában, Benczúr utca irányából a Szent István út felé. Haladása során az Újlak utca és a Szent István út kereszteződésénél a forgalomirányító lámpa tilos jelzése ellenére kihajtott egy a Szent István úton szabályosan közlekedő személygépkocsi elé. A 37 éves sofőr járműve első részével elütötte a kerékpárost, aki a szélvédőre csapódott, majd az úttestre zuhant és megsérült. Az 53 éves biciklist a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

1

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

2

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a kerékpárral közlekedők figyelmét: 

  • Kerékpárral alapvetően az úttesten kell közlekedni. Amennyiben az úttest mellett van kerékpárút vagy gyalogos- és kerékpárút, akkor azon kell a biciklivel haladni. Kivételes esetben van lehetőség arra, hogy a kerékpáros a járdán közlekedjen. Ilyen az, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, azaz az út minősége nem teszi lehetővé a biciklivel való közlekedést. Továbbá táblával jelzett főútvonalon 12 éven aluli gyermek nem kerékpározhat, neki a járdán kell közlekednie. A kerékpáros maximális sebessége járdán 10 km/h. A fenti eseteken kívül nincs lehetőség a kerékpárral a járdán való közlekedésre.
  • Kerékpárral az útpadkán, az úttesten csak egy sorban szabad haladni.
  • Kijelölt gyalogos-átkelőhelyen - a KRESZ utasításának megfelelően - a kerékpárról le kell szállni, és azt tolva szabad csak az úttesten áthaladni. A gyalogátkelőhelyen csak a gyalogosoknak van elsőbbsége, a kerékpárosoknak nincs.
  • Az utat keresztező kerékpárúton lehet a kerékpárt hajtva közlekedni, ezeken a helyeken a közút kezelője megfelelő táblázással szabályozza az elsőbbséget.

…hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.