Autókat tört az online játékban, majd a valóságban is kipróbálta

2024. 06. 06., cs - 12:56
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy 14 éves fiú és gyermekkorú társa szándékosan rongáltak meg több gépkocsit Komlón.

Nagyobb kárt okozó rongálás miatt indított eljárást a Komlói Rendőrkapitányság egy 14 éves helyi fiú ellen. A fiatalkorú június 5-én kora este gyermekkorú társával nyolc személykocsit rongált meg Komlón. Parkolóban leállított autók közül volt, amelyikbe beültek, majd azokra felmásztak, többnek betörték a szélvédőjét és az ablakát, de volt olyan jármű is, amelyiknek az ajtaját feszegették, vagy a benne lévő elakadásjelzőt és az egészségügyi dobozt rongálták meg.

A fiatalkorú kihallgatásakor elmondta, hogy nagyon megbánta a tettét, de beszélt arról is, hogy naponta több órát játszik egy olyan online játékkal, amelyben autók megrongálásával lehet virtuális pénzt szerezni.

 

A fiatalok már beleszülettek az okoseszközök technológiájába, amelyek használata az elmúlt években szükségszerűvé is vált, azonban hasznossága mellett komoly veszélyei is lehetnek az online világnak. Ilyen például, ha nem tudják bizonyos keretek között biztonságosan használni úgy, hogy ne veszélyeztessék magukat, illetőleg ne sértsenek, bántsanak másokat, vagy ne okozzanak kárt nekik. Ebben a felnőtteknek példamutatással, a szabályok betartásával, betartatásával komoly felelősséget kell vállalniuk! 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.