Autókáztak egyet

2023. 01. 18., sze - 11:54
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két kamaszfiú ellen indult büntetőeljárás a Keszthelyi Rendőrkapitányságon.

A 15 éves fiatalok 2023. január 13-án délután Keszthelyen, a Kossuth Lajos utcában találtak egy személyautót, amelynek gyújtáskapcsolójában benne volt az indítókulcs. A fiúk ki akarták próbálni a vezetést, ezért engedély nélkül elvitték a gépkocsit. Ezt követően a városban közlekedtek, és egy kerítésnek is nekimentek. A járműben anyagi kár keletkezett.

A rendőrök rövid időn belül elfogták a két kamaszt, akik ellen jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A KRESZ rendelkezései szerint járművet csak az vezethet, aki „a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel vagy - jogszabályban meghatározott esetben - az engedély-nyilvántartásba bejegyzett érvényes járművezetési jogosultsággal rendelkezik, és a jármű vezetésétől nincs eltiltva”. Ez a járművezetés egyik személyi feltétele. Az engedély nélküli vezetés elkövetője elzárással sújtható, így a rendőrhatóság őrizetbe veheti a gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának időpontjáig.

Kérjük a közlekedés résztvevőit, hogy minden esetben a szabályokat betartva közlekedjenek!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

90 helyett 188

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett két sofőr Vas vármegyében.

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.