Az elmúlt hét Heves vármegye közútjain

2023. 06. 06., k - 12:26
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

17 baleset, 22 sérült személy...

Az elmúlt héten vármegyénk közútjain 17 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből egy halálos, hat súlyos, tíz eset pedig könnyű sérüléssel végződött. Ezen esetekben összesen 22 fő szenvedett sérülést (egy fő elhunyt, hét fő súlyosan, 14 pedig könnyebben sérült).

A balesetben megsérült személyek közül 3 fő utasként (ebből 1 fő halálos, 1 fő súlyosan, 1 fő könnyen) úgy sérült meg, hogy nem használta a biztonsági övet.

A balesetek okai a sebesség hibás megválasztása, az elsőbbségi jog meg nem adása, az előzési szabályok megszegése, a kanyarodási szabályok megsértése, a követési távolság be nem tartása, műszaki hiba, gyalogos hiba, a figyelmetlen, gondatlan vezetés, rosszullét, illetve a járművezető egyéb hibája volt.

A fenti balesetek közül egy alkalommal ittas volt a gépjármű vezetője.

 

Szűkebb hazánk közlekedésbiztonsági helyzetének javítása, a balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a figyelmet az alábbiakra:

Gépjárművet vezetve vagy abban utasként elöl vagy hátul tartózkodva, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműben tartózkodók járműből történő kiesését, illetve hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.

Ittasan ne üljön a volán mögé, mert már a legcsekélyebb mértékű alkohol fogyasztása is jelentősen növeli a baleseti kockázatot.

Előzési manővert csak abban az esetben kezdjen, ha azt biztosan biztonságosan be is tudja fejezni a szembejövő forgalom zavarása, veszélyeztetése nélkül.

Balra kanyarodás esetén minden esetben győződjön meg arról, hogy szemből nem érkezik jármű, illetve járműve előzését más nem kezdte meg.

 

Kérjük fogadják meg tanácsainkat

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.