Az elmúlt négy nap balesetei

2023. 01. 27., p - 09:46
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nógrád vármegyében az elmúlt négy napon egy halálos kimenetelű és kettő személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Rétság irányából Érsekvadkert felé közlekedett gépjárművel a 22-es számú főúton január 25-én reggel 6 órakor egy 26 éves férfi, amikor a balra ívelő kanyarból kihaladva az úttesten megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött az ott közlekedő személygépkocsinak. A baleset következtében a 26 éves férfi a helyszínen életét vesztette, további négy személy megsérült.

Szirák belterületén közlekedett 2023. január 23-án a délelőtti órákban egy 51 éves férfi személygépkocsival Jobbágyi irányából Vanyarc felé, amikor a kanyarban az úttestről letért és a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott. A baleset következtében a sofőr megsérült.

Mátraszele irányába haladt a 2303-as számú úton január 24-én délután három óra körüli időben egy 42 éves személygépkocsivezető, amikor előzés során elütötte az előtte kerékpárral haladó nőt. A biciklis a baleset következtében megsérült.

Nógrád vármegyében az elmúlt négy napon további tíz anyagi káros baleset helyszínén és kettő ittas járművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy mindig az időjárási-, látási- és az útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, és elindulás előtt kapcsolják be a biztonsági öveket!

Ebben az időszakban is sok az úgynevezett pályaelhagyásos baleset. A leginkább útkanyarulatokban bekövetkező baleseteknél a jármű a forgalmi sávot elhagyva letér az útpályáról, vagy az út valamely tartozékának ütközik. Ezért kérjük a gépjárművezetőket, hogy ezeket az útszakaszokat mérsékelt sebességgel és körültekintéssel közelítsék meg, hiszen az ott megjelenő vízátfolyások, lefagyások és a nem megfelelő sebesség megválasztása miatt baleset következhet be.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.

 

Felderítették

Teljes egészében megtérülhet annak a sértettnek a kára, akinek otthonából több millió forint készpénzt lopott el az elkövető.