Az utakon történt

2022. 10. 15., szo - 08:49
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Engedély nélkül közlekedő és ittas sofőrrel szemben is intézkedtek a Vas megyei rendőrök. Tíz közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra az elmúlt 24 órában.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022 október 14-én 5 óra és 2022. október 15-én 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink nyolc anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Könnyű sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek a rendőrök a 86-os számú főúton, a Kisunyom és Balogunyom közötti útszakaszon. Egy püspökmolnári lakos személyautóval közlekedett Körmend felől Szombathely irányába, amikor haladása során a főút 70-es kilométerszelvényében nekiütközött az előtte haladó, rumi lakos által vezetett gépkocsinak. Az ütközés során a rumi járművezető megsérült.

Közlekedési baleset történt Szombathelyen, a Hunyadi János utcában. Egy szentpéterfai lakos közlekedett autójával a Károlyi Antal utcában, amikor haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Hunyadi János utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő kerékpárossal. A balesetben a biciklis könnyű sérüléseket szenvedett az elsődleges orvosi vélemény alapján. 

Mindkét eset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Az egyenruhások egy ittas járművezetővel szemben is intézkedtek az elmúlt 24 órában. Egy helyi sofőrrel szemben Szombathelyen mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. A járművezetőt további mintavételre előállították és vele szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Egy szelestei sofőrt igazoltattak az egyenruhások a 88-as számú főúton 2022. október 14-én. Az intézkedés során megállapították, hogy a személyautó vezetője nem rendelkezik vezetői engedéllyel, ezért őt a Sárvári Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben – őrizetbe vétele mellett – engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárás indult.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.