Baleseti összefoglaló Tolnából

2023. 03. 23., cs - 09:14
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra közlekedési eseményei számokban.

Tolna vármegye útjain 2023. március 22-én balesetben nem sérült meg senki. Az egyenruhások négy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek.

Egy helyi férfi közlekedett szerdán a kora esti órákban Dunaföldváron. A sofőr a Kéri utca kereszteződésében az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla jelzése ellenére behajtott a kereszteződésbe. A védett úton haladt egy Forddal egy szintén helyi sofőr, aki az ütközést nem tudta elkerülni. A vétlen jármű átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd egy beton villanyoszlopnak és egy kocsibejáró betonpillérének csapódott.  

kép

A nap folyamán történt másik három esetben az elindulás, a tolatás és a parkolás szabályait szegték meg a balesetek okozói.

Egy külföldi kamionos az M6-os autópálya Fácánkerti pihenőjéből állt ki az általa vezetett járműszerelvénnyel, amikor nem megfelelő ívben indult el. Emiatt érintőlegesen nekiütközött a mellette parkoló kamionnak.

Egy másik baleset azért történt, mert egy autós Szekszárdon akart egy parkolóhelyre beállni, de nem tartott kellő oldaltávolságot, és érintőlegesen nekiütközött egy ott parkoló kocsinak.

A negyedik anyagi káros baleset szintén Szekszárdon történt. Az Arany János utcában két autós tolatott ki az egymásnak szemközti parkolóhelyről, amikor figyelmetlenség miatt a két jármű hátulja összeütközött.

kép

A szerdai nap sem telt el ittas vezetők előállítása nélkül. Két sofőr, egy 75 éves és egy 58 éves férfi is pozitív értéket fújt a szondába. Az ittasság mértéke nem érte el a bűncselekményi értékhatárt, ezért mindketten közigazgatási bírságot és közlekedési előéleti büntetőpontokat kaptak . Ismételten felhívjuk minden járművezető figyelmét arra, hogy Magyarországon az alkoholfogyasztás és a járművezetés kapcsolatában zéró tolerancia van. Kérjük, hogy aki alkoholos italt fogyaszt – akár kis mennyiségben is – az ne üljön volán mögé, míg szervezetéből az alkohol ki nem ürül!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kihasználta a helyzetet

Lezárult a nyomozás annak a nőnek az ügyében, aki nem leadta, hanem eltette azt a pénztárcát, amit egy kiskundorozsmai boltban talált.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.