Baleseti összefoglaló Tolnából

2023. 05. 25., cs - 07:48
Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban.

Tolna vármegye útjain május 24-én két könnyű sérüléssel járó és négy anyagi káros baleset történt.

Szerdán délután 17 óra 52 perc körüli időben történt az első sérüléses baleset. Egy 21 éves iregszemcsei férfi közlekedett autóval Iregszemcse-Okrádpuszta irányából Iregszemcse-Csehipuszta irányába. Haladása során, egyenes útszakaszon, vele szemben közlekedett egy megkülönböztető fény- és hangjelzéssel ellátott rendőrautó. Az egyenruhások intézkedés alá kívánták vonni a sofőrt, ezért az úttesten megállva a megkülönböztető fényjelzést bekapcsolták. Az autóból kiszállt az egyik kolléga, hogy karjelzéssel megállítsa a szemből érkező kocsit. A férfi, mivel nem az útviszonynak megfelelően választotta meg a sebességét, fékezni kezdett, majd a jobb oldalon letért az úttestről.  A füves útpadkán megcsúszott a kocsi, majd az álló rendőrautó irányába sodródott és nekiütközött. Mindkét járműben anyagi kár keletkezett és az autót vezető férfi könnyebben megsérült, esetében a szonda pozitív értéket jelzett. Az ittas sofőr a biztonsági övet sem használta.

kép

Este fél nyolc körüli időben Dúzs lakott területén a Béke utcában közlekedett egy mucsi férfi Csibrák irányából Hőgyész irányába motorkerékpárral. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban nem az útburkolat minőségének megfelelően választotta meg a sebességét, így a szemközti oldalon letért az úttestről és az árokba csapódott. A balesetben a motoros könnyebben megsérült.

kép

Anyagi káros baleset történt délután fél egy körül a 65-ös számú főúton Tevel térségében. Egy törökkoppányi férfi közlekedett autóval Kéty irányából Siófok irányába. Haladása során a murgai kereszteződésénél lévő balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett, megcsúszott, majd jobbra az árokba hajtott, ahol felborult. A sofőr használta a biztonsági övet, a balesetben nem sérült meg.

kép

Dombóváron két anyagi káros baleset is történt. Délelőtt két autó ütközött össze a kórház közelében. Az egyik sofőr figyelmetlen volt, nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező kocsinak, így összeütköztek. Mindkét sofőr használta a biztonsági övet, csak anyagi kár keletkezett. Délután a 611-es számú út 2-es kilométerszelvényében történt egy utolérés. Két autó haladt Kaposszekcső irányába, amikor az első forgalmi okból lassított, a hátul haladó, mivel nem tartott megfelelő követési távolságot, nekiütközött.

kép

Szedresben a Széchenyi utcában közlekedett autóval egy nő. Haladása során a Zrínyi utca irányába balra kívánt bekanyarodni. A manőver megkezdése előtt nem tekintett hátra, így nem észlelte, hogy egy másik kocsi már megkezdte az előzését, ezért összeütköztek. A balesetben senki nem sérült meg, mindkét sofőr be volt kötve.

A tegnapi napon további két ittas járművezetőt is igazoltattak a járőrök. Dombóváron egy 36 éves helyi férfi, míg Simontornyán egy 47 éves helyi férfi esetében jelzett pozitív értéket a szonda. Mindkét sofőrrel szemben büntetőeljárás indult.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítsenek azonosítani!

A keszthelyi nyomozók a lakosság segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Bújócska

Ruhák alá bújt egy gyanúsított, amikor a Kunhegyesi Rendőrőrs szolgálatos állománya elszámoltatni érkezett. Őrizet lett a vége.

 

Keressük Farkas Nórát

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a 42 éves nő megtalálása érdekében.