Baleseti összesítő Nógrád megyéből

2019. 03. 25., h - 08:40
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Egy 35 éves nő közlekedett Skoda típusú személygépkocsijával 2019. március 24-én 9 óra körül Drégelypalánk belterületén, amikor egy útkereszteződésben elsodort egy vele azonos irányba közlekedő kerékpárost. A biciklis a baleset következtében elesett és súlyosan megsérült.

Motorkerékpárral közlekedett Litkén, a Kossuth úton egy 31 éves férfi 15 óra 30 perckor, amikor hátulról nekiütközött egy vele azonos irányba haladó és forgalmi okból megálló autónak. A balesetben a motoros az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett.

A 21-es számú főúton, Salgótarján belterületén közlekedett Volkswagen típusú személygépkocsival egy 40 éves férfi 17 óra 30 perc körül. Haladása során a főútról balra kívánt kanyarodni, amikor összeütközött egy vele azonos irányba közlekedő és a járművét előző motorkerékpárossal. Az ütközés hatására a motoros elesett és súlyos sérülést szenvedett.

A megye közútjain a rendőrök további egy anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek. A rendőrség a balesetek körülményeit vizsgálja.

A kétkerekű motoros járművel utazók baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági eszközök nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Ezért fontos, hogy motorozás közben mindig megfelelő védőfelszerelést kell viselni, illetve nagy hangsúlyt kell fektetni az öltözékre is. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik. Ne feledjék, hogy a balesetben földhöz csapódott bukósisakot minden esetben le kell cserélni, még akkor is, ha kívülről nem látszik komoly sérülés, mert ilyenkor az ütéselnyelő réteg már nem képes ellátni feladatát.

  

… hogy mindenki hazaérjen!

  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábítószer-kereskedelem a gyanú

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 33 éves győri férfit vettek őrizetbe, és kezdeményezték a letartóztatását.

 

Keressük Taszári Kornélt

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves Taszári Kornél megtalálása érdekében.

 

Letartóztatásban+felhívás!

Az érdi rendőrök két nap alatt azonosították és elfogták azt a fiatalt, aki két tizenévestől vette el a pénzét és fejhallgatóját. A rendőrség további sértettet keres.

 

Rács mögött a tatabányai rablók

Az elkövetők egy telefont és némi készpénzt vettek el egy utcán élő férfitól, akit előtte súlyosan bántalmaztak. A nyomozók kihallgatták és őrizetbe vették a fiatalokat.

 

Rács mögött

A váci kollégák őrizetbe vették, a bíróság letartóztatta azt a 30 éves helyi férfit, akivel több bűncselekmény –rongálás, kapcsolati erőszak, súlyos testi sértés- megalapozott gyanúját közölték.