Bosszúból bűncselekmény

2021. 11. 22., h - 17:59
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Megváltoztatta volt élettársa e-mail fiókjának jelszavát egy pusztaföldvári nő. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene és az ügyének vizsgálatát befejezte.

Bűncselekményhez vezetett egy megromlott párkapcsolat. Egy pusztaföldvári nő 2021 júniusában belépett volt élettársa e-mail fiókjába és megváltoztatta a jelszót. Nem kellett feltörnie a fiókot, mert korábban a férfi maga adta meg neki a jelszavát, hogy intézze az ügyeit. Miután összevesztek, a nő megharagudott rá és bosszúból kellemetlenséget akart okozni neki, ezért nézte meg és tette hozzáférhetetlenné a férfi számára a leveleit. A férfinak volt egy másik e-mail címe is, a nő abba a postafiókba is megpróbált belépni, de nem sikerült neki. Kihallgatásán a nő elmondta, hogy már megbánta, amit tett. Az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene és ügyének vizsgálatát befejezte, majd a nyomozás iratait 2021. november 19-én továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség ismetelten kéri, hogy mindenki vigyázzon a jelszavaira, titkos kódjaira! Senkinek, még barátoknak, jó ismerősöknek se adják meg azokat, mert ha megromlik a kapcsolat, lehet, hogy a másik fél használni fogja azokat. Ne adjanak hozzáférést senkinek a levelezésükhöz, banki adataikhoz, számlájukhoz, elektronikus ügyintézési felületekhez és a bankkártyájuk PIN-kódját se adják meg senkinek!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fennakadt az ellenőrzésen

Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen.

 

Vigyázat, vadveszély!

Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a rendőröket Győr-Moson-Sopron megyében. Három esetben a vadon élő állat nem élte túl a karambolt.

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.