El akarta játszani a becsületes megtalálót, de lebukott

2022. 01. 19., sze - 06:59
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogosítványa nincs, ennek ellenére ellopott egy ház elől egy segédmotor-kerékpárt egy fiú Orosházán. Másnap támadt egy újabb ötlete, de még mielőtt megvalósította volna, a tulajdonos „nyakon csípte”. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Lopással gyanúsítható fiatalt állítottak elő a rendőrök 2021. július 30-án 15 óra körül Orosházán, a Szentesi útról. A 17 éves fiú előző nap, este kerékpárral ment a Téglagyári úton, ahol meglátott egy utcán parkoló segédmotor-kerékpárt. Közelebbről is megnézte és észrevette, hogy benne van az indítókulcs. Jogosítványa nincs, mégis elindult vele, a város határában földutakon motorozott, majd egy bozótos helyen elrejtette a járművet. Másnap az interneten látta, hogy a tulajdonos keresi a kétkerekűt. Ekkor az az ötlete támadt, hogy ő lesz a megtaláló, még egy hangüzenetet is küldött a tulajdonosnak azzal, hogy „… én is keresni fogom a motort.” Ezután elment a rejtekhelyhez és elindult vele, de pechére meglátta a tulajdonos és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatta őt. Az Orosházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2022. január 17-én továbbította az ügyészségre.

motorlopás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feloszlatták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság feloszlatta az Erzsébet hídon szervezett jogellenes gyűlést.

 

5 órán belül elfogták a rablót

A gyanú szerint a 42 éves férfi két alkalommal is pénzt követelt, amit a félelemben lévő sértett átadott. A telefont is elvette az áldozatától. Az oroszlányi rendőrök öt órán belül elfogták az elkövetőt, akit őrizetbe vettek.

 

Megfogva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a cseh sofőr ellen, aki 19 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.