Életet mentettek a készenléti rendőrök

2014. 06. 12., cs - 16:05
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A készenléti rendőrök lélekjelenléte és helyzetfelismerése mentette meg a férfi életét.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2014. június 10-én a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság illetékességi területén látták el szolgálati feladataikat, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy postás hirtelen a kerékpárját magára rántva a járdára zuhan és egész testében remegni, majd fuldokolni kezd. A rendőrök azonnal a férfihez siettek, akit egyikük elsősegélyben részesített, míg társa értesítette az Országos Mentőszolgálatot.

 

A járőrök a szájüregébe tekintve észrevették, hogy a férfi fogprotézise keresztbe fordult a nyelőcső közelében, amit azonnal el kellett távolítani, mert az 55 éves levélkihordó feltehetően az oxigénhiányos állapottól kékülni kezdett.

Légútjának szabaddá tételét nagyban nehezítette, hogy a férfi végig görcsösen rángatózott. A rendőröknek egy fém kanál segítségével sikerült kipiszkálniuk a légzését akadályozó fogprotézist és annak darabjait, amelynek eredményeként a magatehetetlen férfi akadálymentesen lélegezni kezdett.

 

A férfit a készenléti rendőrök átadták az időközben kiérkező mentőápolók részére, akit a további orvosi vizsgálatok elvégzése céljából kórházba szállítottak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába a futás

A rendőrök elfogták azt a sofőrt, aki igazoltatásakor kiugrott a kocsiból és meglépett. Mint kiderült, 11 külföldinek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Karóval támadt a fiú

A rendőrök azonnal elfogták azt a fiút, aki Miskolcon egy karóval ütötte le áldozatát, akitől a cipőjét, és a pénzét vette el.