Elkészült a Nagy Lajos Király útján lévő rendőrszálló

2022. 08. 05., p - 23:17
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Széchenyi 2020 pályázatok jó lehetőséget adtak arra, hogy a szálló új, korszerű külsőt kapjon, és a régi ablakok helyett újat építsenek be.

A fejlesztése során elvégzett tevékenységek:

BRFK vagyonkezelésében lévő szállóépület az 1960-70-es években épült az akkori technológiával. Funkcióját tekintve a rendőrség állományában dolgozók határozott idejű, életvitelszerű tartós elszállásolása. Az épületek a kor adottságainak megfelelően épültek jellemzően előre gyártott panel elemekből, és kiegészítő szerkezetként a földszinten monolit vasbeton szerkezetekkel, a földszinten alumínium, az áltanos szinteken egyesített szárnyú fa nyílászárókkal.

Ötven hatvan év elteltével ez a szerkezet energetikai szempontból jelentősen korszerűtlenné vált. A meglévő panel szerkezetek elavultak, a fa nyílászárók vetemedettek, légzárásuk minimális volt, helyenként beáztak. A nyílászárók nehezen vagy egyáltalán nem voltak zárhatók. Az épületek elavult energetikai állapota jelentős többletkiadást okozott a BRFK-nak, valamint rontotta az épületben elszállásolt rendőr- és közalkalmazotti állomány komfortérzetét.

A homlokzat kőzetgyapot szigetelés kapott. A nyílászárók cseréje korszerű műanyag ablak, műanyag ajtó beépítésével vált korszerűbbé.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.”

A támogatás mértéke: 100%

A felújítás 105.56 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Állj!

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 24 éves szlovák sofőr ellen, aki 30 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Kamera buktatta le a tolvajt

A biztonsági őröket ellökve menekült a rabló egy kiskunhalasi áruházból. A rendőrök hamar beazonosították az üzlet kameráinak segítségével a 27 éves elkövetőt. A férfit elfogták és kezdeményezik a letartóztatását.