Előző este ittak, másnap is kimutatta a szonda

2018. 10. 17., sze - 15:03
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két, ittas járművezetés gyanúja miatt feljelentett férfi ügyének vizsgálatát fejezte be a rendőrség Gyulán. Mindketten az állították, hogy nem, illetve nem nagyon érezték a korábban elfogyasztott alkohol hatását, ezért mertek vezetni.

Ittas járművezetéssel gyanúsított férfiak ügyének vizsgálatát fejezte be a Gyulai Rendőrkapitányság. Az egyik férfit 2018. szeptember 10-én, 9 óra 15 perckor igazoltatták a rendőrök Gyula külterületén. Személygépkocsival Elekre tartott, amikor leállították. Elmondása szerint csodálkozott, hogy a szonda ittasságot jelzett nála, mert aznap nem ivott alkoholt. Előző nap viszont két és fél liter sört és több deciliter tömény szeszes italt is elfogyasztott. Hasonló intézkedés történt 2018. október 7-én, 3 óra 50 perckor Gyulán, a Béke sugárúton. Egy személygépkocsi vezetőjét szondáztatták meg a rendőrök, a légalkoholmérés eredménye pozitív lett. A férfi elmondta, hogy előző este, 21 óra körül kezdett italozni, sört és töményet is fogyasztott. Az alkohol hatását akkor, amikor autóba ült, már nem nagyon érezte, ezért mert vezetni. Utólag belátta, hogy rosszul döntött, felelőtlenül viselkedett.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában mindkét ügyben elvégezte a szükséges eljárási cselekményeket és az ügyek iratait 2018. október 17-én továbbította a járási ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség hangsúlyozza, hogy gépi meghajtású járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol nincs. Az, hogy az emberi szervezetből mennyi idő alatt ürül ki az elfogyasztott alkoholmennyiség, több tényezőtől is függ, így nehéz kiszámítani. A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy a balesetek megelőzése érdekében ne kockáztassanak! Ne veszélyeztessék a saját maguk, illetve utasaik és a többi közlekedő biztonságát, testi épségét!

 

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alázatos munkával elért renomé

Balogh Krisztina c. r. alezredest, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) székesfehérvári osztályvezető-helyettesét az Emberi Méltóság Védelméért Díjjal tüntették ki. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által adományázott kitüntetéssel a bűnügyi szakember emberkereskedelem elleni küzdelemben nyújtott hosszú ideje tartó, kiemelkedő munkáját ismerték el.