Eltiltották őket, mégis vezettek

2020. 05. 21., cs - 16:46
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

11 óra alatt három járművezetéstől eltiltott sofőrt fogtak el a rendőrök Komárom-Esztergom megyében.

A komáromi rendőrök 2020. május 19-én 22 óra 10 perckor Banán ellenőriztek egy személygépkocsit és annak 23 éves vezetőjét. A járőrök megállapították, hogy a férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel és őt a Mosonmagyaróvári Járásbíróság 2022. július 30-ig a vezetéstől eltiltotta. A mezőcsáti férfit a Komáromi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a vele szemben alkalmazott kábítószerteszt is pozitív eredményt mutatott. Tőle fehér színű kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak a rendőrök. Kábítószer birtoklása vétség elkövetése miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Szintén a komáromi rendőrök május 20-án 8 óra 40 perckor ellenőriztek egy személygépkocsit Komáromban. A járművet egy 59 éves férfi vezette, aki nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mivel őt a Komáromi Rendőrkapitányság 2020. november 5-ig a járművezetéstől eltiltotta. A helyi lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, őt a rendőrkapitányságra előállították.

Még ezen a napon 9 óra 10 perckor Oroszlányon állítottak meg egy személygépkocsit a járőrök, és ellenőrizték annak 47 éves vezetőjét. A férfinek szintén nem volt vezetői engedélye, őt a Tatabányai Rendőrkapitányság 2020. június 30-ig a járművezetéstől eltiltotta. Az oroszlányi férfit a rendőrkapitányságra előállították.

A rendőrök mind a három személyt őrizetbe vették és járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt kezdeményezik a gyorsított bírósági eljárás lefolytatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.