Engedély nélkül halásztak

2021. 10. 20., sze - 07:18
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A halászati őrök tetten érték, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a Mezőladányban tapogatós módszerrel halászó párost.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség elkövetése miatt folytat eljárást két mezőladányi lakos ellen. A 42 és 46 éves férfiak megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2021. október 18-án a délelőtti órákban Mezőladány külterületén, az ún Endesi Holt-Tisza ágban tapogatós eszközzel, engedély nélkül halásztak. A halászati őrök tetten érték a jogsértőket, ezért értesítették a vízirendőröket. Az engedély nélkül halászó férfiaknál a rendőrök 1 folyami harcsát, 2 csukát és 31 pontyot találtak. Az egyenruhások a még élő halakat visszaengedték természetes élőhelyükre, a feltételezett elkövetőket pedig előállították a Vásárosnaményi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. A terheltek beismerő vallomást tettek. A nyomozók a bűncselekményhez használt halászati eszközöket lefoglalták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogadhatatlan kockázatot vállaltak

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhárom ittas, illetve egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonkettedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Lezárt akta: nagy tételben

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében aki két üzletbe betört Szegeden.