Engedély nélkül közlekedett, a zalaegerszegi rendőrök őrizetbe vették

2021. 12. 01., sze - 08:28
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Soha nem volt vezetői engedélye a 46 éves Magyarkeszin élő férfinak, 72 órán belül bíróság elé állítják.

Az egyenruhások 2021. november 30-án 19 óra 45 perckor Zalaegerszegen, a Gébárti úton igazoltattak egy tehergépkocsival közlekedő 46 éves Magyarkeszi településen élő férfit. Az intézkedő járőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, ezért a férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt a gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra előállították és szabálysértési őrizetbe vették, majd a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben a közúti ellenőrzés során megállapítást nyer, hogy a járművezető az általa vezetett, engedélyhez kötött jármű vezetésére  hatósági engedéllyel nem rendelkezik, úgy az egyes szabálysértésekről szóló 2012. évi II. törvény értelmében, ezen szabálysértés elkövetése akár hatvan napig történő elzárással, vagy háromszázezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hír Fejér megyéből

Személyi sérüléssel járó balesetnél intézkedtek az egyenruhások Agárd belterületén.

 

A rendőröknek összejött

Az illegális meggazdagodás érdekében volt betörés, telephelyen időzés, logisztika, verítékes munkával megszerzett zsákmány, aminek csak egy részét sikerült magával vinnie. Ráadásul a rendőrök azonosították, mi több, el is fogták.