Értékeket kivenni, ablakokat felhúzni, ajtókat bezárni!

2023. 01. 26., cs - 09:40
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nyitva hagyott autót akart elvinni egy férfi Elekről. A tulajdonos tetten érte, a rendőrök őrizetbe vették. Tótkomlóson egy szintén nyitva hagyott autóból loptak pénzt.

El akart vinni egy autót Elekről egy férfi 2023. január 25-én 23 óra után. A kocsi a Petőfi utcában állt, a tulajdonosa nem zárta be és az indítókulcsot is a gyújtáskapcsolóban hagyta. Amikor hallotta, hogy valaki beindította a kocsit, kiszaladt az utcára, tetten érte az idegent, és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatta. A 29 éves sarkadi férfinek nincs jogosítványa, ráadásul ittas volt, úgy akart eljutni az autóval Elekről Sarkadra. A Gyulai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Szintén 2023. január 25-én este Tótkomlóson, egy ház udvarán álló, nyitva hagyott autóból tűnt el pénz. A rendőrök keresik a bűncselekmény elkövetőjét és egyben ismét felhívják a figyelmet arra, hogy az ilyen bűncselekmények egy része megelőzhető lenne, ha a parkoló járműveket mindenki gondosan lezárná. Nem szabad az utastérben hagyni táskát, mobiltelefont, pénzt, és egyéb személyes dolgokat. Az ablakokat fel kell húzni, és minden ajtót be kell zárni. Tanácsos ellenőrizni, hogy a központi zár jól működik-e, az ajtók bezáródtak-e. Ha udvaron, vagy garázsban áll az autó, akkor sem szabad az utastérben értéket hagyni, a kocsit akkor is be kell zárni, és az indítókulcsot nem szabad a közelében, például garázsban polcon, szekrényen hagyni.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.