Felelniük kell az ittas vezetésért

2022. 06. 06., h - 08:29
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykanizsai rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást négy ittas járművezetővel szemben.

A járőrök 2022. május 18-án, az éjszakai órákban igazoltattak egy személyautóval közlekedő holládi férfit a 7-es számú főúton, Galambok térségében. A helyszíni intézkedés során az 27 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságra.

Ezt követően az egyenruhások 2022. május 19-én, a délutáni órákban egy szintén személygépkocsival közlekedő 55 éves helyi lakost igazoltattak Letenyén, a Baross Gábor utcában, aki a helyi kocsmából hazaindulva ült volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt is további mintavétel céljából előállították.

Pár órával később éjjel 1 órakor Nagykanizsán, a Garay úton futott bele egy ittasan közlekedő gépjárművezető a rendőrök ellenőrzésébe egy 36 éves galamboki férfi, majd május 21-én délután, Becsehelyen egy 57 éves helyi sofőr akadt fenn ittassága miatt a járőrök ellenőrzésén.

Mind a négy járművezetővel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Nagykanizsai Járási Ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem adta meg

Egy személygépkocsi vezetője az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére úgy hajtott be az útkereszteződésbe, hogy baleset lett a vége.

 

Remekül szerepeltek

Az előkelő hatodik helyen végzett a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csapata az országos strandröplabda bajnokságon.

 

Felismeri?

A győri nyomozók az állampolgárok együttműködését kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.