Feszültséglevezetés

2023. 02. 15., sze - 13:26
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Párja kocsiján töltötte ki haragját egy 72 éves asszony. Összevesztek, bedühödött, botot ragadott és nekiesett a járgánynak.

Egy váchartyáni házhoz kértek rendőri intézkedést 2023. február 12-én délelőtt. Az ott lakó idős nő átfazonírozta élettársa autóját, miután vitájuk elmérgesedett. A pár között korábban is előfordultak súrlódások, legutóbb azonban tettlegességig fajult a dolog. A férfinek elege lett, ment volna, az asszony ultimátumot adott: ha megpróbál elmenni, összetöri az autóját. A döntést azonban nem várta meg, egyik kezébe egy baltát, a másikba egy botot markolva kezdett körözni az udvaron álló jármű körül, miközben ordítozott. A férfi elvette tőle a baltát, így a maradék bottal kezdte megsorozni a szélvédőt, a visszapillantó tükröket, a fényszórók lámpatestjét, de megsínylette a támadást a motorháztető és a sárvédőelem is. A kárt fél millió forintban határozta meg a tulajdonos.

Mire a rendőrök kiértek, a nő lehiggadt. Későbbi kihallgatásán beismerte és nagyon bánta tettét.

A 72 éves asszony ellen rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.