Gyalogost gázoltak Győrben

2022. 07. 06., sze - 08:06
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Figyelmetlen vezetés miatt egy nő sérült meg a balesetben.

Győrben, a Kodály Zoltán utcában az Ifjúság körút felől a Szigethy Attila út irányába közlekedett személygépkocsijával egy 78 éves nő 2022. július 5-én 11 óra 10 perckor. Haladása során a Kodály Zoltán utca és Földes Gábor út kereszteződésében kialakított körforgalomban a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező 62 éves gyalogos hölgynek, akit járművével elütött. A nő a baleset következtében megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A Győri Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

1

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a gyalogosan közlekedők, illetve a gépjárművezetők figyelmét: 

  • Ne menjenek át az úttesten tiltott helyen, illetve tilos jelzésen! 
  • A járdáról való lelépést megelőzően győződjenek meg a járműforgalomról, az átkelés biztonságáról! 
  • A gyalogosok, amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, azon haladjanak át az úttesten!
  • A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, a buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
  • Próbáljanak szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet!
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.

hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Aki keres, talál

Egy kamionban bujkálva találtak rá egy körözött férfira a rendőrök Leányváron.