Halmozta a szabályszegéseket a férfi, a sümegi rendőrök elfogták

2020. 12. 28., h - 11:45
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Büntető- és szabálysértési eljárás is indult a 35 éves gógánfai lakos ellen.

A sümegi járőrök 2020. december 26-án, 16 óra 21 perckor Gógánfán ellenőriztek egy személyautót, és igazoltatták annak vezetőjét.

A gógánfai lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, továbbá a férfi a vezetői engedélyét sem tudta átadni a járőröknek, mert azzal nem rendelkezik. Az elkövető a forgalmi engedélyt sem tudta átadni, mert a kocsit még nem íratta a nevére. A járműre nem kötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást sem, valamint az autó műszaki érvényessége is lejárt, így azt a forgalomból ideiglenesen kivonták.

A 35 éves sofőrt előállították a Sümegi Rendőrőrsre további mintavétel céljából. Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult, az engedély nélküli vezetés, az átírás elmulasztása, a biztosítás hiánya és a műszaki érvényesség lejárta miatt pedig a rendőrök szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.