Hatóság félrevezetése és közokirat-hamisítás miatt kell felelnie

2022. 05. 19., cs - 13:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Balatonfüredi Járási Hivatala tett bejelentést a rendőrségen, mely szerint egy cég nevén nyilvántartott gépjárművet a kötelező felelősségbiztosítás hiánya miatt 2021. június 21-én a forgalomból ideiglenesen kivonták. A társaság képviseletében eljáró balatonfüredi férfi néhány nappal a hivatalos tájékoztatást követően nyilatkozatot tett, hogy a jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit nem tudja leadni, mert azokat a kutyája elvitte, így megsemmisültek. A hivatalos közlés tartalmát az országos járműnyilvántartásban az ügyintéző rögzítette.

A Zalakarosi Rendőrőrs járőrei a korábban ideiglenesen kivont gépjárművet 2021. november 22-én közúti ellenőrzés során megállították, és a nyilvántartási rendszerben ellenőrizték annak adatait. Az intézkedés során a rendőrök a jármű hatósági jelzéseit és forgalmi engedélyét elvették, és a sofőr ellen eljárást indítottak.

A balatonfüredi nyomozók a valótlan bejelentést tevő 53 éves férfit hatóság félrevezetése vétség és közokirat-hamisítás bűntette elkövetése megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. 

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam