Hétvégi összesítő

2021. 06. 07., h - 08:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Az elmúlt napok eseményei számokban.

Magyarország területén 2021. június 4-én 0 órától 2021. június 6-án 24 óráig a rendőrök 144 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 6 halálos kimenetelű közlekedési balesetben 8 ember vesztette életét, 32 baleset súlyos és 106 könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány összesen 660 személyt fogott el, közülük 82 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 406 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 513 személyt állítottak elő, köztük 279 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 32 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 406 esetben foganatosítottak.

Magyarország területén ezen a hétvégén a rendőrök és katonák 367 jogellenesen tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron, további 300 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben a magyar-szerb határon.

Hazánk területén 9 fő határsértőt fogtak el a rendőrök és katonák, 1 személy ellen közokirat-hamisítás, további 5 személy ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.