Hétvégi összesítő Vas megyéből

2022. 12. 05., h - 09:32
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Két ittas, valamint vezetői engedély nélkül közlekedő járművezetővel szemben intézkedtek az egyenruhások Vas megyében. Huszonkét balesetnél is helyszíneltek a hétvégén a megyei rendőrök.

Két ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a hétvégén a Vas megyei rendőrök. Egy szombathelyi sofőrt 2022. december 3-án, Szombathelyen a Thököly Imre utcában igazoltattak, egy kistokaji lakost pedig 2022. szeptember 4-én, Szombathelyen, a Nádasdy Ferenc utcában vontak intézkedés alá a járőrök. Mindkét járművezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért őket további mintavételre előállították. Mindkét járművezetővel szemben az illetékes rendőrkapitányságon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A kistokaji férfi vezetői engedélyét átadni a helyszínen nem tudta, mert azt már korábban bevonták.  

Nagysimonyiban, a Jókai Mór utcában intézkedtek egy 22 éves járművezetővel szemben az egyenruhások. Az intézkedés során megállapították, hogy a férfit a Fonyódi Járásbíróság a vezetéstől már korábban eltiltotta, valamint a gépkocsi műszaki érvényessége lejárt. A rendőrök a sofőrt előállították és vele szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a további szabályszegések elkövetése miatt szabálysértési eljárást indítottak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság december 5-én ismét prevenciós ellenőrzést indít az ittas gépjárművezetők kiszűrésére és a közlekedési balesetek megelőzésére. Az akcói időtartama alatt meghatározott útszakaszokon megyeszerte ellenőrzik a rendőrök a gépjárművezetőket.  

A Főkapitányságra a 2022. december 2-án 5 óra és 2022. december 5-én 5 óra közötti időben nyolc, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink tizennégy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.

 

Lezárt akta: Kifosztás és lopások

A szekszárdi nyomozók befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 28 éves medinai férfit gyanúsítottak meg kifosztás bűntett és több lopás elkövetésével.