Hétvégi összesítő Vas vármegyéből

2023. 09. 18., h - 08:15
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 órában öt ittas járművezetővel szemben intézkedtek a vasi rendőrök, valamint 17 közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra.

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. szeptember 15-én 5 óra és 2023. szeptember 18-án 5 óra közötti időben kettő, súlyos és kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés, valamint tizenhárom, anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedtek a rendőrök.

Egy helyi nő segédmotor-kerékpárral közlekedett 2023. szeptember 15-én, a késő délutáni órákban Szombathelyen, a Szent István király utcában a Bogáti út felől, amikor a Vadász utcába történő kanyarodása során elvesztette uralmát járműve felett és a vízelvezető árokba hajtott. A balesetben a motoros könnyű sérüléseket szenvedett az elsődleges orvosi információk alapján.

Egy egyházasrádóci férfi közlekedett autójával 2023. szeptember 15-én, az esti órákban a 86-os számú főúton Körmend irányába, amikor haladása során a főút 66-os kilométerszelvényében elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról, egy fának ütközött, majd az útra visszasodródva, tetejére borulva állt meg.

A motoros könnyű sérüléseket, míg az autós súlyos sérüléseket szenvedett az elsődleges orvosi információk alapján.

A helyszíni intézkedések során mindkét járművezetővel szemben pozitív értéket mutatott az alkoholteszter, ezért a rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

További három járművezetővel szemben mutatott pozitív értéket az alkoholszonda a hétvégén. Velük szemben az illetékes rendőrkapitányságokon járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel szemben. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas, valamint bódult vezetés. Döntsön Ön is helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A szegedi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik annak a nőnek az azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi üzletben napszemüveget lopott.

 

Ki ismeri fel?

A miskolci nyomozók a lakosság segítségét kérik egy bolti tolvaj azonosításához.

 

Kétkerekűt lopott

Lezárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki eltulajdonított Szegeden egy biciklit.

 

Elfogták

Többrendbeli kifosztás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon egy helyi lakossal szemben.

 

Remekeltek

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság csapata a 2. helyen végzett az Országos Rendőr Kispályás Labdarúgó Bajnokságon. Kollégáink ezzel a sikerrel jogot nyertek a Belügyminisztérium szervei részére szervezett tornán való részvételre is.

 

Közösen ellenőriztek

A kunszentmiklósi rendőrök a közlekedési hatóság közreműködésével nézték át az autókat.