Hírek Békés megyéből

2022. 09. 09., p - 09:06
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Baleset, ittas járművezetés gyanúja és engedély nélküli vezetés miatt intézkedtek a rendőrök.

Békés megyében 2022. szeptember 8-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Tarhos külterületén 10 óra 45 perc körül egy kisteherautó vezetője azért, hogy elkerüljön egy másik járművel történő ütközést, elrántotta a kormányt, ami után lesodródott az útról és árokba csúszott. A kistehergépkocsit vezető férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Orosházán, a Szőlő körúton 19 óra előtt néhány perccel egy autós lesodródott az útról és oszlopnak ütközött. A mentők a jármű vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2022. szeptember 8-án Kondoroson, a Csabai úton és Szeghalmon, a Bocskai utcában. Előbbi helyszínen 8 óra 30 perc körül, míg az utóbbinál 9 óra 45 perc körül állítottak meg a rendőrjárőrök egy-egy személygépkocsit vezető férfit. Mindkét esetben a helyszíni szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett náluk. A Kondoroson történt intézkedés során a kondorosi férfit orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték. A Szeghalmon ellenőrzött jármű vezetőjénél pedig a további légalkoholmérések igazolták azt, hogy ő is ittasan vezetett. A rendőrség mindkettőjük ellen büntetőfeljelentést tett, a szeghalmi autóstól a jogosítványt is elvették.

Békéscsabán, az Urszinyi Dezsőné utcában 2022. szeptember 8-án 20 óra körül előállítottak a rendőrjárőrök egy békéscsabai férfit. Motorkerékpárt vezetett annak ellenére, hogy a jármű vezetésére érvényes jogosítványa nincsen. A 21 éves férfit a Békéscsabai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette, és engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei tegnap hajnalban egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették.  

 

1310-en

Tartottak kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

 

Vége a bujkálásnak

A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki ellen a Fővárosi Törvényszék néhány napja rendelt el körözést.

 

Letartóztatásban

Pénzt követelve támadt áldozatára egy 33 éves férfi Szigethalmon. A rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették.

 

Valótlanságok

A pestisracok.hu közlésével ellentétben nem egy magánszemély beadványa miatt folytat nyomozást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M1 autópályán 2023. március 11-én történt halálos tömegszerencsétlenség ügyében.

 

6 óra mérlege

A rendőrök kicsivel több mint 1000 járművezetőt ellenőriztek 6 óra leforgása alatt, közülük 3 sofőrnél pozitív értéket mutatott a szonda.