Hírek Békés megyéből

2022. 09. 27., k - 09:15
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Bűncselekmény miatt és körözés alapján intézkedtek a rendőrök.

Békéscsabán, a Luther utca és a Szeberényi tér kereszteződésében 2022. szeptember 26-án éjfél előtt néhány perccel egy személygépkocsi vezetője jelzőtáblának és –lámpának is nekiütközött. Szerencsére senki nem sérült meg, de a balesetet okozó jármű vezetője elhajtott a helyszínről. A rendőrök néhány percen belül azonosították és előállították a 31 éves békéscsabai férfit. A helyszínen végzett alkoholszondás ellenőrzés ittasságot mutatott, a drog gyorsteszt pedig kábítószerfogyasztást jelzett nála. A férfit orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték, elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei 2022. szeptember 26-án, Almáskamaráson 14 óra 45 perc körül előállítottak egy 25 éves férfit, akit járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény miatt a Debreceni Járásbíróság körözött. A rendőrök az almáskamarási férfit gyanúsítottként kihallgatták és értesítették a körözését elrendelő bírót. Emellett 15 óra 30 perc körül, Szarvason elfogtak egy csabacsűdi férfit, aki ellen a Szarvasi Járásbíróság ittas járművezetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények miatt adott ki elfogatóparancsot. A 31 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették és szintén értesítették a körözését elrendelő bírót.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

MátriXakta: nincs szabadlábon, már nem üzletel

Országszerte vannak sértettjei annak a csalássorozatnak, amelyet a békéscsabai rendőrök vizsgáltak. A gyanúsított egy Tolna vármegyei férfi, akit már korábban elítélt a bíróság ilyen bűncselekményekért. Most börtönben van, de közben újra vádat emelhet ellene az ügyészség.

 

Csalt a kaszás

Egy kistokaji sértett egy fűkaszavásárlás kapcsán több mint 150 ezer forintot utalt el a meghirdetett termékért, azonban a mai napig nem kapta meg. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Mátrix Projekt keretein belül folytatja a küzdelmet az internetes csalók ellen.

 

Egy nap, három megoldott ügy

A győri rendőrök tegnap két kerékpár- és egy készpénztolvajt fogtak el. Az intézkedést követően a biciklik visszakerültek jogos tulajdonosaikhoz.