Hírek Békés vármegyéből

2023. 01. 30., h - 08:56
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Testi sértés, ittas járművezetés gyanúja miatt és körözés alapján történt rendőri intézkedés.

Italozás közben alakult ki vita két férfi között 2023. január 28-án 17 óra 15 perc körül egy füzesgyarmati házban. A nézeteltérés során egyikük egy késsel megszúrta a másikat, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Szeghalmi Rendőrkapitányságon súlyos testi sértés bűntett kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrjárőrök 2023. január 28-án 23 óra 15 perc körül Gyomaendrődön, a Kossuth Lajos utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A 46 éves férfit a rendőrök előállították a Gyomaendrődi Rendőrőrsre. További két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját, ezért a rendőrök büntetőfeljelentést tettek a gyomaendrődi autós ellen.

Békéscsabán, a Gyulai útról 2023. január 29-én 20 óra 30 perc körül előállítottak a rendőrök egy személyautóval közlekedő férfit, mert a szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett nála. Ezért a 33 éves gyulai férfit orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték a rendőrjárőrök. Ellene büntetőfeljelentést tettek és elvették a jogosítványát.

A Battonya Határrendészeti Kirendeltség rendőrei 2023. január 28-án 6 óra 15 perc körül elfogtak egy svéd állampolgárságú férfit, aki ellen közokirat-hamisítás miatt a Nyíregyházi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki elfogatóparancsot. A 38 éves férfi a kijelölt időpontban nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott szabadságvesztése letöltését. A rendőrök Gyulára, a Békés Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hova tovább?

Szabálysértést, szabályszegést és bűncselekményt is megvalósított az a férfi, aki 2023. június 1-jén az M6-os autópályán közlekedett.

 

Sértetteket, szemtanúkat keresünk!

A Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés bűntettének és más bűncselekmények elkövetése miatt a 14010/790/2023. bűnügyi számon eljárást folytat egy 19 éves kaposvári lakossal szemben.

 

Azonnal elfogták a miskolci útonállót

Egy hetvenöt éves nőre támadt rá egy harminckét éves férfi Miskolcon. A rablást egy férfi is látta, aki követte a menekülő támadót, így támogatva a rendőrök munkáját, akik a helyszín közelében elfogták a tettest.

 

A fel nem adott csomag ára

Soha nem adta fel az internetes hirdetésekben vásárolt eszközöket egy három tagú banda, ezzel számos sértettől csaltak ki pénzt országszerte. A szegedi rendőrök elfogták őket.