Hírek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből

2022. 05. 15., v - 06:31
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 24 órában történt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására.

Az elmúlt napon a megye rendőrei tíz személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság eljárást indított járművezetés ittas állapotban vétség és engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 73 éves budapesti lakos ellen. A férfi 2022. május 14-én, az esti órákban közlekedett személygépkocsival Törökszentmiklós belterületén, amikor anyagi káros balesetet okozott. A helyszínre érkező rendőrjárőr intézkedés alá vonta, mely során megállapítást nyert, hogy az okozó vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a férfi előállításra került a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételét követően fogdába szállították.

A KRESZ előírásai szerint járművet az vezethet, aki az adott járműkategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik. Amennyiben valaki vezetői engedély nélkül vezet motorkerékpárt,  személygépkocsit, esetleg még nagyobb felépítményű járművet, az egyrészt kockáztatja saját maga és a többi közlekedő embertársa életét, másrészt felkészülhet rá, hogy előbb-utóbb valamelyik rendőr megállítja, igazoltatja, és feljelentés készül az esettel kapcsolatban. Ennek a szankciója következetes és szigorú, ezért kérjük a lakosságot, hogy gépi meghajtású járművet csakis megfelelő és érvényes engedéllyel, valamint vezetésre alkalmas állapotban vezessenek!

...hogy mindenki hazaérjen!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Holttestet találtak Szegeden

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy holttestet találtak Szegeden. A nyomozók vizsgálják az eset körülményeit.